ReserveringNieuws00 33 3 22 23 40 30Directe betaling
Mijn rekening

Somme

Ontdek tijdens uw kampeervakantie in Somme de dorpjes die deel uitmaken van de "Mooiste Omwegen van Frankrijk", een natuur groener dan groen, één van de mooiste baaien ter wereld, de meest veelzijdige kuststreek van het Noorden, de grootste kolonie zeehonden in Frankrijk, het grootste gotische bouwwerk van Frankrijk... Als u altijd maar meer wilt, is Somme uw favoriete kampeerbestemming!

Ontdek het cultureel erfgoed van Somme, een gebied vol rijkdommen!

Een kampeervakantie doorbrengen in Somme, is de tijd nemen om onderweg de monumenten, en de locaties te bezoeken die de Franse geschiedenis getekend hebben. Monumentale gotische bouwwerken, een scala aan musea, kastelen en kerken, een overvloed aan historische locaties op de UNESCO-werelderfgoedlijst... Somme bezit een groot aantal schatten uit de geschiedenis, aan u de eer ze te bezoeken tijdens uw verblijf op Camping Le Royon!

Als een dagje naar Amiens gaat, kunt u de Notre-Dame bewonderen, één van de grootste kathedralen ter wereld, en de Belfort van Amiens, beiden op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Op weg naar de Baai van Somme komt u langs kasteel Bagatelle van Abbeville, een kleine uitspatting in barok-stijl uit de 18de eeuw, en de koninklijke abdij van Saint-Riquier, een parel op gebied van gotische architectuur die gerekend wordt tot de mooiste gebouwen van Frankrijk. Tussen de Somme vallei en de Authie-vallei, zijn de “muches” bij Domqueur een leuk bezoekje. Deze ondergrondse complexen, eigenlijk meer ondergrondse dorpen uit de 17de eeuw, waren door de inwoners gegraven om te ontsnappen aan de Spanjaarden tijdens de Dertig jarige oorlog (1618-1648). Maak in het hart van het coulisselandschap van Picardie maritime een ommetje via het Kasteel van Rambures, een enorme burcht uit de 15de eeuw, en het eerste Franse kasteel van baksteen. In de Ancre vallei, vlakbij Albert, kunt u de slag van Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog herbeleven met een bezoekje aan het museum Somme 1916, een bezoekje brengen aan het Canadese Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial en het Frans-Britse Thiepval Memorial. De herdenkingsroute gaat verder naar Péronne, waar zich het Oorlogsmuseum bevindt.

Camping dans la Somme

Bijkomen? Ga naar Somme, voor een vakantie in de Natuur!

Doe uw ogen goed open! Oneindig lange zandstranden, grote eiken- of dennenbossen, vijvers en moerassen... het veelzijdige landschap van Somme biedt de kampeerders gelegenheid genoeg om weer helemaal bij te komen in het hart van een ongerepte, bewaard gebleven natuur!

Als u een vakantie boekt op Camping Le Royon Fort-Mahon-Plage, zal u het geluk hebben te verblijven in een stacaravan of op een kampeerplaats tussen de baai van Somme en de Baai van Authie. U heeft dan één van de mooiste baaien ter wereld, en zijn kleinere versie binnen handbereik! De Baai van Somme is een bestemming die bekend staat om de prachtige landschappen en opmerkelijke natuurgebieden, waar duizenden trekvogels en de grootste kolonie zeehonden van Frankrijk een veilig oord gevonden hebben. In de Baai van Authie kunt een groot aantal watersporten beoefenen, zoals strandzeilen, kitesurf, vissen of wandelen in zee. In de Authie-vallei kunt u wandelen door de tuinen van Valloires, gelegen aan de voet van een schitterende cisterciënzer abdij uit de 12de eeuw. Bij de monding van de Baai van Somme moet u zeker even een bezoekje brengen aan Saint-Valery-sur-Somme, en een kijkje nemen in het “Herbarium des Remparts”, een plantentuin genesteld in het hart van dit charmante middeleeuwse plaatsje in Picardie. Tussen Abbeville en Berck kunnen de wandelschoenen aan voor een verkenning door het Bos van Crécy, het grootste bosgebied in Somme. En in Amiens wacht u een andere verrassing met de “Hortillonnages d'Amiens”, de drijvende moestuinen die u kunt bezichtigen tijdens een aangename rondleiding in een traditioneel bootje!

Het departement heeft nog vele andere opmerkelijke natuurgebieden en culturele bezienswaardigheden die u allemaal kunt bezoeken tijdens uw vakantie op “Camping Le Royon”, de ideale uitvalsbasis voor al uw uitstapjes in Somme!

Camping dans la Somme