ReserveringNieuws00 33 3 22 23 40 30Directe betaling
Mijn rekening

De baai van Somme

Breng tijdens uw kampeervakantie in de Baai van Somme een dagje buiten in de natuur door! De Baai van Somme is één van de grootste mondingen in het noorden van Frankrijk, maar vooral een veilig thuishaven voor de grootste kolonie zeehonden van Frankrijk, en de favoriete stopplaats voor duizenden trekvogels. Maak kennis met een uniek gebied, onderdeel van het netwerk “Grand Site de France” als bijzondere locatie in Frankrijk, dat zijn lokale ambachtelijke kennis, traditionele activiteiten en kusterfgoed heeft weten te bewaren, zonder ook maar iets af te doen aan zijn ongerepte karakter!

Een baai die gerekend wordt tot de mooiste baaien ter wereld!

Sinds 1999 behoort de Baai van Somme tot de zeer selecte club van de mooiste baaien ter wereld, samen met de baai van Halong en de baai van San Francisco! Hier bewonderen we een breed scala aan kleuren en landschappen, lichtvallen en decors die net zo snel weer kunnen veranderen, een verscheidenheid aan natuurlijke milieus met een bijzondere flora en fauna... In dit ongerepte natuurgebied zijn meer dan 275 plantensoorten geteld, waaronder rond de honderd zeldzame- en beschermde soorten van grote waarde voor het natuurlijk erfgoed. Het hele jaar door tellen we tevens bijna 360 vogelsoorten uit heel Europa (zeevogels, steltkluten, eenden, waadvogels, mussen, roofvogels...), die hier een veilige omgeving vinden tijdens de trekperiode, en om te nestelen. Maar het hoogtepunt van uw bezoek zullen ongetwijfeld de zeehonden, en hun "neven" de grijze zeehonden zijn, die bij eb op de zandbanken van de zon genieten. De Baai van Somme herbergt dan ook de grootste kolonie zeehonden in Frankrijk, die we zo discreet mogelijk observeren met een verrekijker. En vergeet niet uw digitale camera en super zoom, om prachtige foto's te kunnen laten zien van uw kampeervakantie in de Baai van Somme!

Camping dans la Somme

Het park Le Marquenterre, één van de belangrijkste vogelparken in Europa

Het Park van Marquenterre ligt genesteld in het hart van het Nationale Natuurreservaat van de Baai de Somme, en strekt zich uit over 250 hectares bossen, duinen en moerassen. U kunt tijdens een rondleiding een natuurgids volgen over de 3 kennismakingsroutes die het park telt. Observatieposten maken het mogelijk de vogels veilig te "spotten". Mocht u nog tijd hebben, kunt u even langs het museum van de Baai van Somme in Lanchères, een observatiecentrum gewijd aan het leven van de monding en alles over de flora en fauna van het Picardische kustgebied.

Te zien, te doen rond de Baai van Somme:

  • Saint-Valery-sur-Somme, zijn versterkte stadsmuren en poorten, de visserswijk en jachthaven.
  • Le Crotoy, elegante badplaats met zijn "Belle Époque" villa’s en charmante vissershaven.
  • Cayeux-sur-Mer, zijn 14 km strand, de strandcabines en het Plankenpad, om wat te wandelen en te genieten van de aangename sfeer die het plaatsje ademt.
Camping dans la Somme