ReserveringNieuws00 33 3 22 23 40 30Directe betaling
Mijn rekening

Le Crotoy

Op 17 km van de camping is Le Crotoy een aangenaam badplaatsje, en een prima uitvalsbasis voor al uw uitstapjes, zoals naar het natuurreservaat van de baai van Somme, of het Park van Le Marquenterre die hier in de buurt liggen. Met zijn sfeervolle stadscentrum en "Belle Époque" villa's, de zuidelijk gelegen zandstranden en de vissershaven, is Le Crotoy een bijzonder plaatsje waar het heerlijk vertoeven is!

Een elegante badplaats, onder de "mooiste dorpjes van Frankrijk"

Tijdens uw bezoekje aan Le Crotoy, kunt u wandelen door de straten en straatjes van de wijkjes waar de vissershuizen staan tussen elegante villa's in originele bouwstijlen, en stadspaleizen uit de 19de eeuw. In deze periode verwierf Le Crotoy bekendheid door de opkomst van het kusttoerisme, en de mode van het “zeebaden”. De badplaats groeide uit tot een belangrijke toeristische bestemming, en werd aangedaan door een groot aantal beroemdheden, schilders en schrijvers, zoals Jules Verne, Victor Hugo, Colette, Toulouse-Lautrec, Sisley, Seurat... De beroemde parfumeur Pierre-François Guerlain liet hier zijn "landhuisje" bouwen, en het eerste hotel-thalassocentrum voor keizerin Eugénie die, helaas, de voorkeur aan Biarritz gaf boven Crotoy. Met de komst van de trein in 1887 vanuit Noyelles-sur-Mer werd Le Crotoy nog toegankelijker, en kwamen er steeds meer toeristen.
Wat de kust betreft kan Le Crotoy trots zijn op een bijzonder zeeboulevard. U heeft de keuze uit meerdere stranden, waaronder die van het centrum, het enige Noordelijke strand met Zuidelijke ligging! Ga verder richting het vissershaventje; om te genieten van de sfeer, en de garnalenboten vol met grijze garnalen zien terug te komen. Mocht u op zoek zijn naar een activiteit aan de kust om samen met het gezin te doen, kunt u naar het strand van la Maye kokkels rapen, en zeekraal plukken tussen Le Crotoy en het park van Marquenterre.

Camping dans la Somme

Neem de Spoorweg van de Baai van Somme vanuit Le Crotoy!

Deze toeristische spoorweg, met een lengte van 27 km, rijdt van Le Crotoy tot Cayeux-sur-Mer via Noyelles-sur-Mer en Saint-Valery-sur-Somme. Aan boord van een Belle Époque trein, die 20 km/u gaat, trekt u langs de natuurgebieden van de Baai van Somme en de steden van het voormalige Netwerk van Zeebaden (Réseau des Bains de Mer), en door kwelders en zoutwatervlakten, groene velden en graslanden, tussen de moerassen en de vogels. Op zomeravonden kunt heerlijk dineren in de trein, terwijl u de zonsondergang over de baai bewonderd... U waant zich in een andere wereld!

Moet u zeker gezien hebben rond Le Crotoy

  • De sluizen, gebouwd in 1865 onder Napoleon III door Ferdinand de Lesseps, om verzanding van de Baai van Somme te voorkomen. Deze zijn nogal indrukwekkend: 5 uur na hoogtij voeren ze tonnen water af!
  • Het park van Le Marquenterre (10 km), een beschermd gebied van 200 hectares, belangrijk vogelpark in Europa, in het hart van het Nationaal Natuurreservaat van de Baai van Somme.
  • Het kleine museum van de gebroeders Caudron, luchtvaartpioniers in Picardië, gevestigd in Rue (7 km) en gewijd aan de ontwikkeling van luchtvaart van 1909 tot 1939.
Camping dans la Somme