ReserveringNieuws00 33 3 22 23 40 30Directe betaling
Mijn rekening

Picardië - Hauts de france

Tijdens uw kampeervakantie in Picardië, Hauts-de-France, maakt u kennis met een gebied waar natuur, cultuur en tradities samengaan. De gerenommeerde badplaatsen van de baai van Somme en de Opaalkust, het natuurlijke erfgoed van de hoge vallei van Oise, de monumenten op de UNESCO-werelderfgoedlijst en de prachtige steden van Kunst en Geschiedenis in Pas-de-Calais zijn stuk voor stuk opmerkelijke locaties die een omweg waard zijn. U zal blij verrast zijn, want een kampeervakantie in Hauts-de-France heeft zoveel meer te bieden dan u ooit gedacht zou hebben!

"Natuur" vakantie in regio Hauts-de-France: bijzondere uitstapjes tussen land en zee!

Neem tijdens uw kampeervakantie in regio Hauts-de-France de tijd om de grootse landschappen en natuurlandschappen geklemd tussen land en zee te ontdekken. Van de oneindig lange zandstranden van de baai van Somme tussen kaap Le Hourdel en die van Saint-Quentin, tot de vlaktes van de Schelde en de Scarpe tussen Lille en Valenciennes; ga van de ene naar de andere hoek en bewonder een mozaïek van landschappen, stuk voor stuk uitzonderlijk. Met de krijtrotsen van Kaap Cap Blanc-Nez in Pas-de-Calais, de coulisselandschappen, kunt u lopend, op de fiets of te paard de ontdekkingsreiziger in u de vrije loop laten! Van de mijnstorten van Nord-Pas-de-Calais, veranderd in een groen paradijs, tot het moeras van Saint-Omer tussen Vlaanderen en Artois, kunt u weer helemaal bijkomen in het hart van een weelderige, ongerepte natuur. Als u een vakantie boekt in regio Hauts-de-France, bent u verzekerd van een bijzondere kampeervakantie waarin u de natuur beleeft als nooit tevoren!

Camping dans la Somme

Cultuur tijdens uw kampeervakantie: ontdek het erfgoed van Nord-Pas-de-Calais en Picardië!

Een kampeervakantie in Picardië, Hauts-de-France is de perfecte gelegenheid voor een kennismaking met een rijk historisch erfgoed van onschatbare waarde. Onder de locaties op de UNESCO-werelderfgoedlijst, kunt u een bezoekje brengen aan de Notre-Dame van Amiens, de overblijfselen van het middeleeuws kasteel Folleville, de belforten in het Noorden, Pas-de-Calais en Somme, maar ook de citadel van Arras. Breng een bezoekje aan de steden van Kunst en Geschiedenis, zoals Boulogne-sur-Mer, Cambrai, Roubaix, en natuurlijk het charmante middeleeuwse plaatsje Senlis, en Saint-Valery-sur-Somme. In regio Hauts-de-France vindt u tevens de prachtige versterkte kerken van Thiérache, en de schitterende kastelen van Chantilly, Compiègne en Pierrefonds. Om een recente geschiedenis weer te beleven, nemen het Herdenkingspad (Chemin de la Mémoire), en de legendarische locaties van de Eerste Wereldoorlog u mee naar indrukwekkende plekken als de Franse erebegraafplaats en memorial van Notre-Dame- de-Lorette, het Canadese Monument van Vimy, het museum van Péronne, het “Hol van de Draak” - eigenlijk een steengroeve -, en het museum van de heuvel “Chemin des Dames”... De regio Hauts-de-France is een open geschiedenisboek op ware grootte!

Camping dans la Somme

Mag u niet missen in Hauts-de-France:

  • Wadlopen door de Baai van Somme, één van de mooiste baaien ter wereld, voor een kennismaking met ongerepte landschappen in de wind.
  • De “Hortillonnages” van Amiens, prachtige drijvende moestuinen omringd door grachten in het hart van de stad.
  • Het groene pad van Marquenterre, die de stranden van Fort-Mahon en Quend met Crotoy verbindt.
  • Het Lange-Afstand-Wandelpad GR121 nemen, dat door het staatsbos van Ecault trekt.
  • Bezoekje aan de vestingstad Boulogne-sur-Mer brengen, met zijn architectonische parels.
  • Naar Louvre-Lens, met een permanente tentoonstelling van stukken uit de collectie van het beroemde Louvre museum van Parijs.
  • Het kasteel van Chantilly, één van de mooiste parels van het Franse erfgoed.
Camping dans la Somme