Cayeux sur Mer

Cayeux-sur-Mer is op 40 km van de camping een van die bestemmingen waar het heerlijk vertoeven is met het gezin of met vrienden, om te genieten van eenvoudige pleziertjes aan de zee. In de zomer kunt u een wandeling maken over het langste plankenpad van Noord-Europa, zwemmen bij de lange zand- of keienstranden, en allerlei activiteiten in de natuur beoefenen, in het hart van de Baai van Somme!

In Cayeux-sur-Mer vindt u de blauwe hemel, de zon en... de strandcabines!

De strandcabines, onlosmakelijk verbonden met Cayeux, maken al heel lang deel uit van het decor van de badplaats. Tegenwoordig zijn er meer dan 400 cabines, die over enkele kilometers langs het strand aan de zee staan. Al sinds de jaren 1900 komt men hier met het hele gezin, om bij te komen tussen twee duiken in zee, om te picknicken, te koffie drinken of om te borrelen met vrienden, te lezen in de schaduw van de zon of gewoon om zijn strandspullen kwijt te kunnen. Enkele zijn te huur; tip dus voor vakantiegangers, die een eigen hokje willen hebben bij het strand tijdens hun kampeervakantie!

En als u eens ging “zeehonden spotten”?

Vanuit Le Hourdel, gehucht van Cayeux-sur-Mer ten zuiden van de Baai van Somme, kunt u een natuurgids volgen en kennismaken met de zeehonden en grijze zeehonden. Hier kunnen we de grootste zeehonden-kolonie van Frankrijk bewonderen (in 2015 zijn 473 zeehonden en 151 grijze zeehonden geteld). Bij eb gaan ze op de zeebanken bij de kaap Le Hourdel liggen om van de zon te genieten, en zich te laten observeren door verrekijkers! En vergeet uw fototoestel niet als u mooie foto’s wilt maken van de sterren van Baai van Somme.

Moet u zeker doen in Cayeux-sur-Mer: